Kineziološki inštitut Split

Klemen Kapš

Mentor: prof. Tadej Glažar

Asistent: asist. Jure Henigsman

Kineziološki inštitut stoji v Splitu in je del urbanistično zasnovanega kompleksa, ki smo ga določili na podlagi opravljenih analiz tega področja. Bazira na športno orientiranem programu, katerega žarišče je stadion Poljud v neposredni bližini.

Izhodišče za zasnovo je program, ki je jasno razdeljen na dva dela: terapija in rekreacija. Programa sta si podobna in se navezujeta drug na drugega, vendar hkrati zahtevata drugačne pogoje. Rekreacija, v katero spadajo programi kot so fitnes in skupinske vadbe, deluje kot socialna aktivnost. Teži po druženju, vzpostavljanju stikov. Predvsem pa ne potrebuje posebne intime, ki je primerna za terapevtski program. Zato sem za terapije oblikoval odmaknjen, bolj zaseben prostor.

Ustvaril sem torej dva različna prostora znotraj kompleksa. Prostor, ki se prilagaja hitremu, energičnemu delovanju rekreativnih, večinoma mlajših ljudi in prostor, ki je udoben za telesno oslabljene in jih pomirja v času pred terapijo ter zagotavlja ustrezno okolje za izvajanje same terapije.

#stavbe za šport, rekreacijo in sprostitev #hibrid #gradnja z lesom

icon-prev
icon-next