Hibrid Grid Split 

Tiana Kastelic, Nikolaj Srdić Kranjc

Mentor: prof. Tadej Glažar

Asistent: asist. Jure Henigsman

Lokacija projekta se nahaja v samem osrčju vozlišča večjih cest v Splitu. Stoji kot prelomnica merila iz prometa v promenado. Za to je zasnovo vodila potreba po novih poteh, prehodnosti ter urbanistični ureditvi v merilu človeka.

Projekt je zasnovan po mreži. Vsi elementi, tako konstrukcijski kot kasneje manjše funkcije v prostoru se razprostirajo na rastru 8m x 10m. Ortogonalna ter jasna prostorska delitev omogoča smiselno zasnovo hibrida, z razmikanjem programov pa nam ponuja prehode ter v višjih etažah dodatne zajede za dostop svetlobe. Zaradi potreb okolice se v objektu sreča veliko programov, vse od klinike pa do javne knjižnice ter vadbenega centra, ter v zgornjih etažah, ki se po vertikali umikajo od hrupa še na zadnje družinska ter tudi študentska stanovanja. Poleg povezovalne konstrukcije pa vse raznolike programe združi urbanistična ureditev pritličnih prostorov ter zajed pod objektom.

Objekt kot rezultat več rešitev predstavlja skozi svojo konstrukcijo porozen prehod iz cestnega življenja v mediteranski sprehod proti historičnem delu Splita.

#sobivanje #študentsko bivanje #mediteransko mesto

icon-prev
icon-next