Bobrov park

Valerija Mikulič, Anja Mravlje 

doc. mag. Polona Filipič, MArch Bi
doc. Primož Hočevar
asist. Sinan Mihelčič

Območje se nahaja v Kostanjevici na Krki, južno od osrednjega dela kraja. Severni del območja – Bobrov park, se nahaja neposredno ob lesenem mostu čez reko Krko. Južni del območja – info park, pa na severu omejuje potok Obrh.

V Bobrovem parku se oblikuje središče dogajanja. Poti so s ceste urejene do lesene ploščadi v središču parka, kjer se nahaja sladoledarna s teraso. Vsi objekti so izvedeni iz lesa z enokapno streho. Lesena pot zaokroži okoli piknik prostorov in se nadaljuje čez potok Obrh. Tu se nahajajo klopi, za opazovanje otoškega dela Kostanjevice in ribolov. Ob piknik prostorih se nahajajo igrala in Forma viva. Pri špici lokacije so postavljene klopi za počitek in opazovanje bobrov. Ob reki Krki so ob obstoječih betonskih stopnicah, urejene nove lesene ploščadi za poležavanje. S kopališča se proti severu odpirajo edinstveni pogledi na stari del mesta in na znamenit leseni most čez Krko.

V Info parku je zasnovan Turistični info center, kjer lahko turisti pridobijo vse informacije o samem kraju in okolici. Južno od TIC-a, pešpot povezuje parkirišče za avtomobile in postajališče za avtodome, kjer je obiskovalcem z avtodomi na voljo oskrbovalna postaja. Pod senco dreves in v neposredni bližini potoka Obrh, je za počitek urejen tudi piknik prostor.

icon-prev
icon-next