Študentsko naselje v Mirju

Nika Benedik Bevc

mentor/-ica: prof. dr. Aleš Vodopivec

tehnični sodelavec/-ka: Matej Tili

asistent/-ka: doc. Gašper Medvešek

Projekt opozarja in hkrati rešuje problematiko pomanjkanja finančno dostopnih študentskih stanovanj in študentskih prostorov. Objekt oziroma skupino objektov sem postavila na veliko lokacijo v Mirje, kjer je sedaj parkirišče, a ima lokacija zaradi svoje lege in dostopnosti lahko večji potencial.
Koncept je nastal z oblikovanjem in zlaganjem modulov, ki se prilagodijo glede na lokacijo. Zato obstoječih stavb na lokaciji nisem rušila, ampak sem nove objekte v obliki črke L, razmestila po lokaciji tako, da ustvarjajo zasebne prostore – atrije in javne – prehodne prostore. Objekte sestavljajo moduli stanovanj (za eno ali dve osebi), velikosti 30 m2. Majhno kvadraturo stanovanj rešujejo dvovišinski prostori. Tako dobimo odprt in povezan prostor z velikimi zasteklitvami, ki skrbijo za zadostno količino svetlobe in posledično prijetno bivanje.
Poleg stanovanj je v objektih veliko skupnih prostorov, ki so namenjani tako učenju, izobraževanju kot zabavi, sprostitvi in druženju.
Cilj projekta je ustvariti prijetno okolje za bivanje in delo študentov, ki se med seboj družijo, si pomagajo in ustvarjajo skupnost.

#univerza v mestu #študentsko bivanje #prostori izobraževanja

icon-prev
icon-next