Študentska oaza

Dorian Radonjić

mentor/-ica: prof. dr. Aleš Vodopivec

tehnični sodelavec/-ka: Matej Tili

asistent/-ka: doc. Gašper Medvešek

Oaza je sanjsko območje vsakega nomada. Tam najde počitek, vodo in rajsko vegetacijo.
Projekt “Študentska oaza” ima prav ta namen, študentom omogočiti na enem mestu vse vsebine, ki bistveno dvigujejo kvaliteto študentskega življenja in študija: prostor za bivanje , učenje in sprostitev.
Stavba se nahaja v centru Ljubljane, med Tržaško cesto in Fakulteto za gradbeništvo. To lokacijo sem izbral, ker je obkrožena s kar nekaj ljubljanskimi fakultetami, z ostalimi, bolj oddaljenimi od središča mesta, pa dobro povezana. Lokacija je oddaljena le 15 minut hoje od Prešernovega trga.
Stavba je razdeljena na dva dela: javen in zasebni del. V pritličju so javni prostori, ki so odprti za vse študente Univerze v Ljubljani. To so: knjižnica, menza, fitnes, kavarna in dve javni predavalnici. Ti prostori obkrožajo veliki atrij, ki je namenjen preživljanju prostega časa in sprostitvi študentov. V štirih nadstropjih se nahajajo eno- in dvoposteljna študentska stanovanja različnih velikosti. Vsa stanovanja vsebujejo kuhinjo, kopalnico, eno ali dve spalnici in balkon. Med stanovanji so umeščeni dnevni prostori dvoetažne višine, kar omogoča maksimalno naravno osvetljen in odprt prostor za sprostitev.

#študentsko bivanje #prostori izobraževanja #študij danes in v prihodnosti

icon-prev
icon-next