Garažna hiša + lekarna

Andreja Širca

mentor: doc. Mitja Zorc

asistentka: Klara Zalokar

demonstratorja: Maruša Turnšek in Tadej Urh

Prostor je oblikovan kot reka. Čeri oz. programski otoki preusmerjajo tok ljudi in aktivnosti ter jih vodijo skozi prostor. Med čermi se tvori omrežje poti, kot nekakšne niti, ki med sabo povezujejo izhodišča na obodu prostora. 

Projekt garažna hiša + lekarna zadosti potrebi po več parkirnih mestih ter dodatno nudi program lekarne. Parkiranje je predvideno na dveh položnih klančinah in v kletni etaži, kjer je zagotovljeno naravno prezračevanje in osvetlitev.  Nad spodnji svet parkirne mreže je položen svet zank in povezav, odmaknjen od prometa, ki združuje vse generacije, še posebej pa je prilagojen gibalno oviranim. 

Lekarna se deli na dva dela: drive-in lekarno ter prodajalno z medicinskimi pripomočki. Slednja vključuje tudi zunanji poligon za testiranje invalidskih vozičkov. Drive-in lekarna omogoča hiter ter udoben prevzem zdravil, ima pa tudi avtomatizirano skladišče in farmacevtski laboratorij.

Zunanji prostor spodbuja druženje na klopeh, zelenih površinah ter igralih, ki so prilagojena tudi gibalno oviranim. Alternativni način transporta spodbujata dve pokriti kolesarnici, ki med drugim nudita Kamkolo točko za izposojo koles.

Povezava do analize Jezik vzorcev Kamnika
Tok mladih in starih ~ Mesto.1 / 08
Ulica pod streho ~ Detajl / 03
Vozlišča dejavnosti ~ Mesto.1 / 09

#infrastrukturne stavbe in objekti #javni prostor #stavbe mešane rabe

icon-prev
icon-next