Mare Blue Apartments

Jon Kuštrin Turčinović

profesor: izr. prof. mag. Alessio Princic

konzultant: Paulo Barbaresi u.d.i.a.

demonstor: Mia Konjikušić, Maruša Kovač, Sandi Naglič

Mare Blu Apartments so, kot nam že ime pove, obmorska stanovanjca, ki imajo proti severu neskončen pogled na Jadransko morje, proti jugu pa na novo nastali park. Celoten objekt se deli v različna nadstropja, ki so nekako porazdeljena po funkcijah. V pritličju, v liniji s promenado, se nahajata dva prostora, ločena s prehodom do jedra stavbe, vsak od njiju z medetažo, z dvema različnima funkcijama. Manjša, “dvonadstropna” kavarna je kot nalašč primerna za krajšo osvežitev po vročem sprehodu po promenadi. Ker je na obeh straneh zastekljena, nam daje občutek transparentnosti in s tem omogoča pogled na tako na promenado in morje, kot na park. V medetaži se nahaja par miz, od koder lahko opazujemo dogajanje v pritličju kavarne.
Če pa si poleg espressa zaželimo porabiti še malo dodatnega denarja, se na drugi strani pritličja nahaja manjša butična/dizajnerska trgovinca z oblačili. Tudi ta je, enako kot kavarna, na obeh straneh zastekljena in s pogledom na pritličje trgovine.
Stanovalci se imajo možnost sprehoditi skozi središče pritličja do jedra, kjer jih stopnišče z dvigalom odpelje do malo manjših stanovanj. Ta se nahajajo od prvega do tretjega nadstropja. Na severni strani se iz spalnic gleda proti morju, na južni pa se iz majhnih balkončkov opazuje park. Na vrhu, v četrtem nadstropju, se nahaja paviljon; večje, luksuzno stanovanje z ogromno teraso s pogledom na morje.

#mediteranska arhitektura #mediteranska arhitektura #stanovanjska gradnja #voda in mesto

icon-prev
icon-next